Ziua Mondială a Mediului a fost marcată la Bibliotecă

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 6, 2016 16:15

Ziua Mondială a Mediului a fost marcată la Bibliotecă

În scopul de a marca Ziua Mondială a Mediului, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, a organizat luni, 6 iunie, în Sala Multimedia dezbaterea tematică ,,Proiectarea caselor în sistem ecologic”.

Evenimentul tematic este organizat în colaborare cu Asociaţia Ecologistă ,,Satu Mare- Oraş Verde”, Colegiul Tehnic ,,Elisa Zamfirescu” şi Liceul Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”. În acest fel, Biblioteca Judeţeană se înscrie în rândul instituţiilor care organizează Ziua Mediului printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului.

Acţiunea a debutat cu prelegerea bibliotecarului şi totodată a iniţiatorului evenimentului, Daniel Iojiban. Acesta a oferit participanţilor o scurtă introducere despre Ziua Mondială a Mediului.

Următorul moment a constat în trecerea în revistă a proiectelor iniţiate de Asociaţia Ecologistă ,,Satu Mare- Oraş Verde” şi a aparţinut directorului Voinea Ungureanu.

Anul 2016 a fost declarat ,,Anul biodiversităţii”, iar motto-ul ales pentru Ziua Mondială a Mediului este ,,Nebuni după natură!”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="44617"]