Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită la Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare februarie 2, 2016 16:33

Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită la Satu Mare

În fiecare an, în 2 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Zonelor Umede care marchează data la care a fost adoptată la Ramsar, Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice. În contextul acestei devize, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare a organizat un simpozion.

Marţi, 2 februarie, la Complexul de educaţie ecologică ,,Casa Verde” din Grădina Romei, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare a organizat un simpozion. Principalul scop al seminarului a fost conştientizarea cetăţenilor asupra importanţei zonelor umede.

În cadrul simpozionului, Ioan Man, expert în biodiversitate de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, a prezentat importanţa şi valorile zonelor umede, beneficiile şi avantajele unor astfel de ecosisteme.

La finalul simpozionului, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy a premiat voluntarii din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologici, care au participat şi s-au implicat în activitatea şi desfăşurarea proiectului ,,Evaluarea calităţii fizico-chimice a apelor din zonele umede identificate la nivelul judeţului Satu Mare”.

Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită la Satu Mare –>> http://goo.gl/s88Aoo

Posted by TV1 Satu Mare on 2 Februarie 2016

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="38867"]