FESTIVALUL DANSURILOR POPULARE, ÎN COMUNA AGRIȘ

https://youtu.be/oragalKzflY
Primăria comunei Agriș organizează duminică, în data de 25 iunie, Festivalul dansurilor populare, prin proiectul „Promovarea patrimoniului cultural și istoric comun din regiunea  transfrontalieră a Câmpiei Someșului”.
Întregul eveniment se va desfășura în incinta Teatrului de Vară din comuna Agriș din județul Satu Mare.
„Noi am construit un Teatru de Vară tip șură, care a fost derulat printr-un proiect european transfrontalier între România și Ucraina, pentru promovarea patrimoniului cultural și istoric comun din regiunea transfrontalieră Câmpia Someșului”, a precizat primarul comunei Agriş, Elek Szabo.
Așadar, în acest weekend va avea loc inaugurarea șurii, a Teatrului de Vară, astfel fiind organizat primul eveniment cultural și istoric, eveniment prin care lucrarea va fi declarată ca fiind finalizată și recepționată.
„Am primit o sarcină ca prin acest proiect să organizăm niște festivități privind patrimoniul cultural și istoric, iar acum va avea loc primul eveniment. Construcția este terminată și va fi organizată duminică prima festivitate. De aici încolo vom face un obicei în a organiza astfel de evenimente. Sper că vom trece și de al zecelea eveniment din Agriș. În țară cred că mai este o astfel de clădire, ideea am împrumutat-o din Ungaria”, a adăugat primarul.