Acțiuni derulate de către deținuți în vederea protejării mediului

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra martie 16, 2017 13:47

Acțiuni derulate de către deținuți în vederea protejării mediului

Biroul Educaţie din cadrul Penitenciarului Satu Mare organizează cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, o serie de activităţi în colaborare cu Primăria Satu Mare, Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratul Şcolar.

Astfel, în penitenciar vor avea loc activităţi de informare a deţinuţilor cu privire la importanţa protejării mediului şi dezbateri cu privire la modul de folosire sau irosire a resurselor naturale de către om.
Luni 20.03.2017, un grup de 10 deţinuţi vor vizita sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare după care vor participa la o activitate de igienizare a digului râului Someş.

În baza acordurilor de parteneriat şi a bunei colaborări existente între unitatea penitenciară şi instituţiile mai sus amintite, periodic se organizează activităţi de acest fel în diverse zone din oraş. La aceste activităţi sunt selecţionaţi deţinuţi din regimurile semideschis şi deschis, care au un comportament corespunzător pe toată durata pedepsei şi manifestă interes pentru activităţile educaţionale.
Se urmăreşte menţinerea legăturii cu comunitatea, implicarea altor instituţii în procesul de reinserţie socială a deţinuţilor, precum şi cultivarea unui comportament prosocial.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54734"]