”Campania Iubește inteligent!” continuă în Instituții de Ocrotire

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 6, 2017 16:43

”Campania Iubește inteligent!” continuă în Instituții de Ocrotire

Activităţile de informare şi prevenire a violenţei sexuale prevăzute în campania ,,Iubeşte inteligent!” iniţiată de Poliţie continuă și în 2017. Vizați, în acest an, sunt copiii din centrele de plasament.

După ce în primele 3 luni ale campaniei, respectiv din octombrie şi până în decembrie 2016, activităţile i-au avut în centru pe elevii din 11 licee din judeţ,  în următoarele 3 luni publicul vizat va fi cel al unor categorii vulnerabile, respectiv  copii şi tineri din instituţiile de ocrotire din subordinea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi beneficiarii unor servicii sociale oferite de Serviciul Public de Asistenţă Socială, Asociaţia Stea şi Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare.

Prima activitate de prevenire a violenţei sexuale din acest an a fost organizată joi, 5 ianuarie, la Centrul de Plasament ,,Floare de Colţ” din Halmeu. Copiii şi tinerii au fost împărţiţi pe grupe de vârstă, astfel încât informaţia să poată fi transmisă pe înţelesul şi în conformitate cu nevoile participanţilor.

Accesul la internet de la vârste timpurii, cât şi nevoile de afecţiune nesatisfăcute pot constituii factori de risc pentru copiii şi tinerii internaţi în centre de ocrotire. Copiii au aflat de la reprezentanta Poliţiei cum să îşi selecteze prieteniile virtuale, ce mesaje şi ce solicitări să le considere inacceptabile, cum să reacţioneze dacă se simt în pericol pe internet. La finalul întâlnirilor, celor prezenţi le-au fost distribuite materiale informativ-preventive, respectiv flyere şi broşuri realizate în cadrul campaniei.

 

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53940"]