Ce îşi doresc oamenii străzii de Crăciun

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 21, 2015 18:26

Ce îşi doresc oamenii străzii de Crăciun

Deşi ar trebui să însemne bucurie şi speranţă, Crăciunul omite să aducă cu sine lumină în casele celor mai puţini norocoşi sau pe străzile oamenilor uitaţi de soartă. Chiar şi aşa, aceştia din urmă spun că naşterea Mântuitorului trebuie să-i apropie pe oameni şi nu să îi arunce, pe foarte mulţi dintre ei, într-un vacarm violent, separând atent bogaţii de săraci sau norocoşii de sărmani.

Trecuţi deja de prima tinereţe, singuri şi fără speranţa că mâine va fi mai bine decât azi, oamenii uitaţi ai Sătmarului nu au dorinţe mari de Crăciun, visurile lor rezumându-se la principii armonioase pentru viaţa umană.

Pentru aceşti oameni, cu lacrimi în ochi şi singuri pe lume, cuvântul magie este doar o adunătură de litere, spiritul sărbătorilor refuzând cu tărie să li se arate şi să le aline durerea interioară ce devine din ce în ce mai puternică. Cu toate acestea, ei nu arată pe nimeni cu degetul, nu îi invidiază pe cei care au coşurile pline când ies din supermarketuri, ci militează exclusiv pentru accentuarea laturii umane a societăţii.

Într-o lume în care goana după bunuri materiale este dusă la cel mai înalt nivel, există şi oameni care, deşi nu au nimic ce ar putea fi văzut cu ochiul liber, demonstrează că sentimentul de bunătate există şi cuprinde bunăvoinţă fără margini.

Dacă am deschide larg ochii, am întâlni asemenea poveşti la tot pasul. Trăim însă într-o societate care, deşi pretinde că se bazează pe toţi semenii ei, a ajuns să evite oameni şi să îmbrăţişeze ignoranţă.

Ce îşi doresc oamenii străzii de Crăciun –>> http://goo.gl/GKCPiy

Posted by TV1 Satu Mare on 21 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="37177"]