Cuier cu haine pentru persoanele nevoiașe din Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 12, 2017 16:52

Cuier cu haine pentru persoanele nevoiașe din Satu Mare

“Cuierul gratuit”, este numele inițiativei civice la care s-a alăturat și colectivul trupei de teatru Harag György. Prin această acțiune organizatorii și-au propus să strângă haine călduroase pentru persoanele nevoiașe din Satu Mare.

 Initiațiva civică denumită sugestiv “cuierul gratuit” a fost lansată, la sfârșitul săptămânii în Ungaria.  Acesteia i s-au alăturat numeroase instituții teatrale atât din Ungaria, cât și de peste hotare. La Satu Mare, cuierul gratuit a fost plasat lângă clădirea renovată a teatrului, într-un loc supravegheat cu camere video. De acolo, persoanele nevoiașe își pot luat câte o haină care să le țină de cald având în vedere temperaturile extrem de scăzute. Totodată, cei care au acasă haine pe care nu le mai folosesc și vor să-i ajute pe semenii lor, pot depune pe cuier îmbrăcămintea pe care doresc să o doneze.

Sloganul inițiativei este: „ Dacă îți este frig, ia o haină! Dacă vrei să nu le fie frig nici altora, pune o haină!”

„Consider de o importanță deosebită faptul că tot mai multe instituții teatrale se alătură acestei inițiative… ea îmi aduce aminte de cuvintele Ninei din Pescărușul: Auzi cum bate vântul?..Ce bine le e acelora care, într-o astfel de noapte, stau acasă, au acoperiș asupra capetelor și au haine călduroase. Chiar și aceste propoziții ar putea fi mottoul inițiativei, cu atât mai mult cu cât încearcă să vină în sprijinul celor care sunt lipsiți de cămin.”– a menționat directorul artistic al trupei, Bessenyei István.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54049"]