De ce sunt tinerii violenţi?

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 20, 2016 17:55

De ce sunt tinerii violenţi?

Pentru că violenţa juvenilă a fost şi este în continuare o realitate dureroasă a zilelor noastre, iar mulţi dintre tineri recurg la gesturi extreme, am încercat să aflăm de unde apare agresivitatea necontrolată în rândul adolescenţilor. Potrivit psihologilor, lipsa de comunicare şi afecţiune, schimbările majore din familie sau fricile interioare reprezintă cauze serioase care generează exponenţial o agresivitate crescută.

Violenţa juvenilă apare odată cu implicarea tinerilor în anturaje care reacţionează necontrolat când se simt ameninţate de anumiţi membri care apelează din când în când la identitatea bunului samaritean. Pentru a nu se simţi excluşi dintr-un grup care la prima vedere pare în vogă, adolescenţii aleg să uite de familie sau prieteni şi pun mâna pe o lamă cu două tăişuri ce îşi va arăta într-un final colţii, însă atunci strigătele de ajutor din partea tinerilor se vor auzi mai încet decât un telefon pus pe modul silenţios.

Psihologul Claudia Vaida trage un semnal de alarmă şi spune că de multe ori familiile permisive sunt cele care îi împing pe tineri într-un vârtej ameţitor, fără scăpare.

Vă reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Vama, un copil de 15 ani şi-a lovit consăteanul cu toporul în cap, act de violenţă extremă care demonstrează că persoanele de referinţă din viaţa tânărului nu sunt nicidecum părinţii lui. Psihologii susţin că familia a fost, este şi va rămâne cea mai responsabilă pentru cursul vieţii copilului.

De ce sunt tinerii violenţi? –>> http://goo.gl/qmygA4

Posted by TV1 Satu Mare on 20 Ianuarie 2016

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="38205"]