De Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, polițiștii lansează un concurs în 4 școli din județ

Concursul lansat de polițiștii sătmăreni este parte a Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, un demers național inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Siguranță Școlară.

Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu din 168 de școli din țară și se derulează în perioada ianuarie-iunie 2022, în fiecare județ fiind selectate 4 școli în care polițiștii din structura de siguranță școlară a inspectoratului vor desfășura o serie de activități menite să prevină și să combată violența psihologică și fizică, în mod integrat, reunind parteneri din sistemul de învățământ și actori sociali interesați de asigurarea unui mediu educațional cât mai sănătos.

La nivelul județului Satu Mare, Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare-Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, în 4 unități de învățământ, respectiv: Școala Gimnazială Octavian Goga (Satu Mare), Școala Gimnazială Vasile Lucaciu (Satu Mare), Școala Gimnazială nr.1 Carei, respectiv Școala Gimnazială Călinești Oaș, unități care și-au exprimat disponibilitatea de a colabora în acest demers.

La nivelul fiecăreia din unitățile de învățământ menționate se va desfășura într-o primă etapă concursul ,,Fără bullying în școala mea”, în care polițiștii invită să se implice toți elevii, sub îndrumarea profesorilor diriginți și a consilierilor școlari. Concursul are 2 secțiuni:

  1. Realizarea unui poster/afiș privind prevenirea oricărei forme de violență, dimensiune 100×70 cm
  2. Realizarea unui clip video (maxim 3 minute) cu mesaj antibullying.

Materialele realizate pe clase vor fi votate de elevii școlii, până în data de 1 martie 2022 urmând a fi desemnată o clasă câștigătoare, din fiecare școală participantă, care va reprezenta școala în etapa județeană a concursului.

Prin votul reprezentanților instituțiilor partenere va fi stabilită clasa câștigătoare pe județ, lucrările acesteia urmând a fi trimise la etapa națională a concursului.

Câștigătorii etapei naționale vor fi desemnați la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române-Direcția Siguranță Școlară.