Elevi în vizită la Penitenciar

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 2, 2016 17:14

Elevi în vizită la Penitenciar

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” mai mulți elevi de la Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C.Brătianu Satu Mare au efectuat marţi, 02 noiembrie o vizită la Penitenciarul Satu Mare.

Elevii au avut posibilitatea să vadă care sunt condiţiile pe care unitatea de detenţie le asigură pentru persoanele private de libertate. Activitatea a continuat într-unul din cluburile instituţiei care funcţionează ca bibliotecă şi sală de clasă pentru deţinuţii cuprinşi în procesul de şcolarizare. S-a amenajat şi o miniexpoziţie alcătuită din lucrări confecţionate de către deţinuţi în cadrul atelierelor ocupaţionale. Șef Birou Educaţie din cadrul penitenciarului le-a prezentat elevilor istoricul instituţiei, capela unde se derulează activităţile moral religioase, sala de sport şi secţiile de deţinere.

2 deţinuţi închişi pentru trafic şi consum de etnobotanice şi conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului şi-au prezentat în faţa elevilor viaţa şi faptele pentru care sunt condamnaţi.  La finalul activităţii elevii au adresat o multitudine de întrebări celor doi deţinuţi. Scopul activităţii a fost conştientizarea pericolului care îi paşte la fiecare pas şi modul în care se pot proteja de a săvârşi fapte antisociale.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49451"]