Experiment pe utilizatorii reţelei sociale Facebook

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 4, 2014 17:32

Experiment pe utilizatorii reţelei sociale Facebook

facebook-experiments-2Potrivit Huffington Post, în 2012, a avut loc un experiment pe utilizatorii reţelei de socializare Facebook.

Această schimbare ar fi sporit prezenţa la vot, în cadrul alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2012, cu 3%.

Experimentul a fost discutat cu unii academicieni, însă Facebook nu a vrut să împartă cu opinia publică acest proiect din cauza planurilor privind redactarea unei lucrări ştiinţifice în acest sens.

„Votul este un principiu de bază al democraţiei şi credem că încurajarea spiritului civic este una dintre contribuţiile pe care le putem face la adresa comunităţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Astfel, cei care au derulat experimentul au încercat să vadă dacă utilizatorii, atunci cand sunt expuşi mai mult timp la ştiri serioase postate de prieteni, au o probabilitate mai mare de a merge la vot. Acest experiment vine după ce Facebook a fost implicat într-un scandal, din cauza unui alt experiment făcut cu utilizatorii săi.

Experimentul, care nu a beneficiat de consimţământul utilizatorilor, a provocat un val de critici în randul acestora, din cauza încălcării vieţii private şi a unor principii de natură etică.

 

 

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14355"]