Expoziţie somptuoasă de nivel european

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 28, 2016 19:24

Expoziţie somptuoasă de nivel european

Ziua de joi a fost una extrem de importantă pentru viaţa culturală sătmăreană. Într-o după-amiază numai bună pentru organizarea unor evenimente de anvergură, Sătmarul a păşit în rândul marilor centre culturale europene. Iubitorii de artă din Satu Mare şi nu numai, au participat în număr mare la redeschiderea expoziţiei permanente Aurel Popp de la Muzeul de Artă, templul artistic din Piaţa Libertăţii oferindu-le sătmărenilor o oră de creativitate umană impresionantă.

Un număr impresionant de oameni au participat joi la deschiderea celei mai noi realizări din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, o expoziţie la standarde europene a unui valoros sătmărean care a făcut cinste Sătmarului în perioada vieţii sale, dar şi acum, la 55 de ani după trecerea sa în nefiinţă.

Iubitorii de artă au putut revedea lucrările celui mai mare pictor din Transilvania din perioada interbelică.

În aceeaşi expoziţie şi-au găsit locul, alături de Aurel Popp, şi cei mai importanţi artişti care au trăit, au lucrat şi au expus la Satu Mare. Dintre aceştia îi amintim pe Andrei Litteczky, Nagy Oszkar, Alexandru Mohi şi Ferenczy Karolyi.

Expoziţie somptuoasă de nivel european –>> http://goo.gl/qsvA1P

Posted by TV1 Satu Mare on 28 Ianuarie 2016

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="38535"]