Fără taxă auto de timbru de la 1 februarie

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 9, 2017 16:14

Fără taxă auto de timbru de la 1 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea pentru eliminarea a 102 taxe, după ce Curtea Constituțională a României a declarat-o constituţională, iar Parlamentul a respins cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, 23 decembrie, reexaminarea legii care elimină 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-tv, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituţională. Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat pe 25 octombrie Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea. Actul normativ, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, a fost adoptat în procedură de urgenţă în ambele camere al Parlamentului.

Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule. Potrivit Zamfir Moza, șef  Serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor  Satu Mare, de la 1 februarie serviciul pe care îl conduce, nu mai percepe tibru de mediu. De asemenea din cele 102 taxe mai fac parte: 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53970"]