Fenomenul traficului de persoane există şi la Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 28, 2016 17:20

Fenomenul traficului de persoane există şi la Satu Mare

Ani la rând, România a fost şi continuă să fie văzută ca ţară a traficului de persoane. Doar în anul 2015 în statisticile din România au fost identificate peste 800 de persoane ca şi victime ale traficului de carne vie, din care 15 cu domiciliul în judeţul Satu Mare.

Astfel, Asociaţia Servicii Sociale Satu Mare împreună cu alte instituţii doreşte să se implice printr-un proiect în asistenţa acordată victimelor traficului de persoane pentru a acoperi nevoia de asistenţă specializată de care au nevoie victimele pentru a depăşi situaţia.

Amploarea fenomenului traficului de persoane este greu de măsurat, statisticile sunt relative, dar în fiecare an copii, adolescenţi, femei, cad victime reţelelor de trafic, fiind obligați să muncească în condiţii inumane.

În acest sens, Asociaţia Servicii Sociale împreună cu Fundaţia People to People din Oradea au depus un proiect pentru a creea servicii de ajutorare victimelor traficului de persoane.

Asociaţia Servicii Sociale Satu Mare va realiza managementul de caz şi va contracta serviciile de asistenţă specializată, precum asistenţă psihologică, asistenţă juridică şi servicii medicale având implicare pe toate cele trei priorităţi.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43064"]