Fotoetnografica din nou la Satu Mare

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra februarie 21, 2017 10:27

Fotoetnografica din nou la Satu Mare

În cadrul proiectului de colaborare între Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi Maramureş, au loc numeroase schimburi de activităţi culturale. 

Una dintre cele mai importante, este seria de expoziţii „Fotoetnografica”, proiect început în 2007 şi continuat până azi.
CJCPCT Satu Mare a fost gazda primitoare a acestor expoziţii care pomovează cultura tradiţională maramureşeană.

Iubitorii de fotografie documentar-etnografică pot admira imagini realizate de Călin Andra, Eugen Mortz, Gheorghe Petrila şi Felician Săteanu, participanţi la Tabăra „Fotoetnografica” ediţia a XV-a care a vut loc în 2015 la Glod, jud. Maramureş. Imaginile surprind peisajul, viaţa de zi cu zi a locuitorilor din Glod, Slătioara, Strâmtura, Rozavlea, Bârsana, precum şi datinile, obiceiurile, ritualurile practicate de locuitorii acestei zone încă păstrătoare a tradiţiilor strămoşeşti. Vernisajul va avea loc in data de 23 feb. 2017, ora 15, la sala de expoziţii a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, expoziţia poate fi vizitată până în 07 martie 2017.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54344"]