GREVĂ spontană la APM Satu Mare

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra martie 14, 2017 10:15

GREVĂ spontană la APM Satu Mare

Salariații APM Satu Mare anunță întreruperea programului de lucru astăzi, 14.03.2017, între orele 10,00 – 12,00, manifestându-și nemulţumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, le diminuează nivelul de trai.

Redăm comunicatul 

„În prezent, salariile angajaților APM Satu Mare sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice.
Vezi: http://www.pensii-botosani.ro/articol/Cheltuieli+bugetare_a279.html; și
http://www.dmssfbt.ro/img/uploads/file/Sit_Drsal_2016.PDF
Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.
Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1945 de salariați în prezent.
Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Satu Mare, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Garda Naţională de Mediu cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.
Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.
Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat, acest lucru având consecinţe directe atât în blocarea activităţilor economice ce necesită autorizaţii de mediu cât şi blocarea proiectelor cu finanţare europeană ce necesită acord de mediu.”

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54656"]