Gripa aviară a dispărut din România, însă face ravagii în Europa

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 11, 2017 14:15

Gripa aviară a dispărut din România, însă face ravagii în Europa

După ce în urmă cu puţin timp a dat destul de mari bătăi de cap autorităţilor române, gripa aviară a părăsit întru totul teritoriul ţării noastre, anunţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare. Restricţiile, spun cei de la DSVSA, se impun în acest moment doar pentru evoluţia virusului din Europa.

Singurele cazuri de gripă aviară au fost descoperite la sfârşitul anului trecut în Dobrogea şi lângă Constanţa, însă datorită unei mobilizări rapide şi eficiente, boala a fost curăţată imediat, fără să producă pagube uriaşe în ferme sau în gospodăriile oamenilor. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare spun că focarele încă există, dar alertele rămân exlcusiv în Europa.

Dacă gripa aviară nu mai reprezintă niciun pericol, evoluţia pestei porcine africane este supravegheată în continuare.

Printre cele mai mari pagube produse de gripa aviară în Europa au fost consemnate în Rusia, acolo unde o grădină zoologică a eutanasiat toate păsările din incinta sa, după moartea a peste 30 dintre acestea ca urmare a acestui virus, au informat luni autoritățile locale ruse.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54027"]