ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra martie 10, 2017 09:49

ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

În perioada 3- 9 martie 2017, Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat controale la diferite unități și în gospodăriile cetățenilor județului Satu Mare. S-au făcut verificări în piețe agroalimentare, supermarketuri, depozite alimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, târguri sau cabinete medicale veterinare.

În urma controalelor efectuate s-au depistat și s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale din care 3 avertismente și 6 amenzi contravenționale în valoare de 4.200 lei. Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate, nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, transportul de animale neidentificate, neînregistrate și neînsoțite de documente sanitare veterinare, sunt câteva dintre neregurile găsite de către Inspectorii DSVSA.

În perioada imediat următoare vor continua verificările în piețe, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P., Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare. Pe această cale toți crescătorii de păsări de pe raza județului Satu Mare sunt rugați să își țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise, din cauza pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54577"]