Închisoare pentru Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 6, 2017 16:46

Închisoare pentru Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia

Un an de închisoare și plata unor despăgubiri de peste 700.000 euro este pedeapsa primită de omul de afaceri Vasile Țănțaș pentru distrugerea Hotelului Dacia. Sentința dată de Tribunalul Satu Mare nu este una definitivă.

 Potrivit sentinței, Vasile Țânțaș are de plătit o despăgubire de 767.500 de euro Ministerului Culturii, care s-a constituit parte civilă în acest dosar, dar și suma de 9405,45 lei reprezentând diferenţa neachitatată din onorariul de expert. Sentința a fost pronunțată joi, 4 ianuarie. Prin sentinţa dată de Judecătoria Satu Mare, Vasile Țânțaș este condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere la pedeapsa de un an de închisoare.

Procesul a început în vara lui 2015. După ce a devenit acționar majoritar al Hotelului Dacia în anul 2007, Vasile Țănțaș s-a angajat că va renova clădirea și o va transforma într-un hotel de lux. Invocând probleme financiare, în toamna anului 2009, Vasile Ţânţaş, a dispus sistarea lucrărilor la imobilul Hotel Dacia. Din acel moment nu s-a mai efectuat nicio intervenţie asupra imobilului.

Sentința dată de Judecătoria Satu Mare nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53947"]