Judecătorul CCR Toni Greblă este bănuit de corupție

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 22, 2015 14:16

Judecătorul CCR Toni Greblă este bănuit de corupție

toni-grebla_10404400Toni Greblă, judecător al Curții Constituționale a fost ridicat joi dimineața de DNA. El este acuzat de trafic de influență motiv pentru care a fost adus cu mandat de percheziție la Direcția Națională Anticorupție.

După o jumătate de oră de audieri cu procurorii anticorupție, Toni Greblă a părăsit sediul instituției , moment în care a făcut o scurtă declarație.

Mi-au fost aduse la cunoștință niște activități pe care le-ar fi desfășurat cunoștințe de-ale mele sau rude”, a declarat fostul senator.

Toni Greblă este suspectat de sprijin pentru exporturi ilegale, se arată în referatul procurilor. Judecătorul Curții Constituționale ar fi intermediat exporturi de alimente în Rusia. Alături de generalul Bartolomeu Constantin Săvoiu, Toni Greblă ar fi inițiat un grup infracțional care exporta către Federația Rusă produse agroalimentare din România cu încălcarea embargoului impus de Uniunea Europeană.

 În comunicatul Direcției Naționale Anticorupţie sunt enumerate cauzele pentru care este cercetat Toni Greblă.

-trafic de influenţă, în formă continuată 
– două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
– constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="17488"]