Mesajul unui cioban sătmărean către parlamentari

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 16, 2015 18:19

Mesajul unui cioban sătmărean către parlamentari

 

Printre miile de ciobani care au protestat marți în fața Parlamentului, nemulțumiți de Legea Vânătorii, s-a aflat și Bercea Ioan din Satu Mare, satul Decebal. El este proprietar a unei turme de 300 de oi și spune că are nevoie de trei câini pentru a-și stii animalele în siguranță.

Marți, 15 decembrie mii de oieri din toate colțurile țării au protestat în fața Parlamentului împotriva modificărilor la Legea Vânătorii intrate recent în vigoare. Potrivit acesteia la şes, ciobanii pot avea la stână doar un câine, la deal sunt permişi doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Acest lucru i-a scos în stradă pe ciobani iar printre ei s-a aflat și un sătmărean de 78 de ani pe numele său Bercea Ioan care este la rândul său nemulțumit de decizia parlamentarilor.

Bărbatul este proprietar a unui turme de 300 de oi, în Decebal și spune că această decizie îi descurajează pe crescătorii de oi care și așa nu obțin prea mult profit de pe urma animelelor.

Miercuri dimineața Guvernul României a eliberat o ordonanță de urgență care rezolvă temporar problema ciobanilor. Este vorba despre o prorogare valabilă până în data de 25 aprilie 2016, timp în care se va căuta o soluție definitivă cu privire la Legea Vânătorii.

Mesajul unui cioban sătmărean către parlamentari –>> http://goo.gl/v2RP9B

Posted by TV1 Satu Mare on 16 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36942"]