Nivelul de dezvoltare al copiilor din Satu Mare, în prim plan

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 24, 2016 13:57

Nivelul de dezvoltare al copiilor din Satu Mare, în prim plan

A început al treilea an al proiectului „Program multianual integrat de screening, prevenţie și tratarea deficienţelor de dezvoltare la copiii preşcolari 2014-2017”, iniţiat de Primăria Municipiului Satu Mare, realizat de către specialiștii Centrului Fericitul Scheffler János în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

La Centrul Tehnologic de Inovare și de Afaceri a avut loc astăzi o conferință de presă despre proiectul „Program multianual integrat de screening, prevenţie și tratarea deficienţelor de dezvoltare la copiii preşcolari 2014-2017”. Proiectul își dorește să ofere o imagine clară despre nivelul de dezvoltare a copiilor din municipiul Satu Mare – privind diferite grupuri vârste -, iar în cazurile cu întârziere în dezvoltare să se intervină şi să se acordă ajutor prin terapii. Pare a fi un drum simplu, dar partenerii proiectului au avut de trecut prin mai multe obstacole de-a lungul realizării. Astfel, nu a fost uşoară conştientizarea importanţei evaluării copiilor în rândul cadrelor didactice și mai ales a părinţilor. Fenomenul de absenteism persistă, doar jumătate dintre copii, cărora le-a fost recomandată reevaluarea au fost duşi de părinţi în Centrul Fericitul Scheffler János.

Se poate conclude, că participarea terapeuţilor la şedinţele cu părinţii au adus roadele așteptate. Anul trecut, specialiştii au intrat în 20 de grădiniţe şi 9 şcoli, unde au prezentat proiectul şi au răspuns la întrebări. Copiii primesc mai multă atenţie, şi mai mulţi dintre ei ajung să primească şi ajutor.

La conferință au participat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, directoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Sînziana Cristea.

Proiectul iniţiat de Primăria Municipiului Satu Mare, este realizat de Centrul Fericitul Scheffler János, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49159"]