OBLIGAȚIILE angajatorilor, conform AJOFM

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra februarie 23, 2017 13:00

OBLIGAȚIILE angajatorilor, conform AJOFM

Agentia județeana pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare aduce la cunostinta agentilor economici din judetul Satu Mare ca au obligatia sa comunice la agentie toate locurile de munca vacante. Aceasta obligatie se regăsește în Legii 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicarii tuturor locurilor de munca vacante in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.

De asemenea , angajatorii au obligatia sa comunice Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.
Nerespectarea acestor termene se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei conform art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54432"]