OFICIAL: Sătmăreanul Gabriel Leş este noul ministru al Apărării

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 3, 2017 16:14

OFICIAL: Sătmăreanul Gabriel Leş este noul ministru al Apărării

În această după amiază s-a format noul Guvern condus de premierul Sorin Grindeanu. Ceea ce dorim însă să subliniem este că președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că propunerea pentru ministrul Apărării Naționale este sătmăreanul Gabriel Leș.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, Gabriel Leş a devenit senator, fiind din 22 decembrie 2016 secretarul Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În vârstă de 40 de ani, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții până în pezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta.

Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53864"]