OPC a descoperit nereguli la produsele cosmetice

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 30, 2016 15:18

OPC a descoperit nereguli la produsele cosmetice

În ultima lună, în conformitate cu Programul tematic de control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe teritoriul judeţului Satu Mare s-a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor cosmetice şi la serviciile de curierat.

În cadrul controalelor tematice efectuate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare la operatorii de pe raza judeţului, s-au constatat o serie de deficienţe la faţa locului care fac referire la informarea incorectă a consumatorului asupra elementelor de identificare şi caracterizare a produselor existente la comercializare.

De asemenea, nu puteau lipsi reclamaţiile privind produsele şi serviciile nealimentare, în special cele privind contractele de prestări servicii telefoane mobile şi serviciile de curierat.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare, Mariana Pinter, recomandă consumatorilor să se adreseze cu încredere instituţiei, bineînţeles nu înainte de a se adresa operatorului economic care a comercializat produsele sau a prestat serviciile defectuoase.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="45586"]