În fiecare an, românii își aduc omagiu celui pe care îl consideră cel mai mare poet al țării lor - Mihai Eminescu. În acest an, s-au împlinit 134 de ani de la moartea acestui mare om de cultură. În orașul Carei, din județul Satu Mare, a avut loc o comemorare emoționantă la bustul poetului, aflat într-un parc din oraș.

În dimineața zilei de 15 ianuarie, câțiva localnici s-au adunat la bustul lui Eminescu pentru a-i aduce un omagiu. Au fost prezenți și elevi ,oficialități și oameni de cultură,o care au recitat poezii ale poetului. Atmosfera a fost una deosebită, cu toți cei prezenți ascultând cu atenție versurile poetului.

După recitalurile de poezie, s-a ținut un moment de reculegere, în care toți cei prezenți au meditat la viața și opera lui Eminescu.

Mihai Eminescu a fost un poet cu o viață scurtă, dar cu o operă de o valoare incontestabilă. Versurile sale au inspirat și continuă să inspire generații întregi de români. Comemorarea sa este un moment important pentru a ne aminti de valorile culturale ale țării noastre și pentru a le transmite mai departe celor mai tineri.

Au luat cuvântul: Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, și Mihai Pintea – președintele Asociației Unirea 2009 Carei.
Au recitat poezii: prof. Maria Carmen Dindelegan, Mihai Pintea și micuțul Cezar.
Au depus coroane: Asociația Unirea 2009, Rezervistul Militar Carei și Direcția de Cultură Carei.
La final, cei prezenți au interpretat două cântece pe versurile poetului național.