POMPIERII ÎN VIZITĂ LA ELEVII DIN GHERȚA MICĂ

Zilele trecute, un echipaj de pompieri din cadrul punctului de lucru Turt s-a aflat în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială Gherța Mică. Acțiunea face parte din proiectul „Pădurea-Glasul Pământului, garanția vieții” derulat la nivelul unității școlare.
Proiectul se desfășoară în perioada martie – iunie 2022 .
Pompierii le-au prezentat elevilor riscurile la care se expun dacă se joacă cu focul, le-au explicat specificul profesiei de salvator şi au putut să cunoască  aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenţie.  Participanţii au avut ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative şi totodată, să cunoască măsurile şi modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă. Elevii au putut să vadă mai de aproape mașina pompierilor cu toate dotările acesteia și spre încântarea acestora s-a desfășurat o acțiune demonstrativă de stingere a unui incendiu atât cu stingătorul, cât și cu furtunul cu apă din dotarea mașinii de pompieri.
La finalul acțiunii elevii au înțeles că focul poate fi prieten sau dușman, dar că nu trebuie să se joace cu acesta, iar în caz de urgență pot să sune chiar ei la numărul de urgențe 112.