Renumitul scriitor german Christian W. Schenk, prezent la Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 10, 2017 16:11

Renumitul scriitor german Christian W. Schenk, prezent la Satu Mare

În după-amiaza zilei de luni, 9 ianuarie, sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Satu Mare a găzduit o întâlnire deosebită, avându-l ca protagonist pe renumitul scriitor german de origine română, Christian W. Schenk.

Născut din mamă de origine austro-ungară şi având un tată german şi crescut în mica localitate minieră Concordia, astăzi ,,Colonia 1 Mai’’ – Vulcan, de lângă Braşov, Christian W. Schenk a pus bazele unor opere extrem de apreciate în unele dintre marile centre culturale din Europa şi nu numai. Astfel, vizita de ieri a scriitorului german în Satu Mare a reprezentat un moment cultural desăvârşit şi un interes ridicat din partea tuturor iubitorilor de cultură din întreg judeţul nostru.

Schenk s-a străduit de-a lungul anilor să propage culturile germană și română, cât și legăturile dintre acestea în spațiile culturale Est-Vest. Un mare rol pentru promovarea literaturii române în spațiile de limbă germană l-a avut și înființarea editurii Dionysos.

Pentru meritele sale deosebite în legăturile culturale Est-Vest cât și pentru opera sa, Schenk a fost numit în anul 2000 Cetățean de Onoare al orașului Universitar Cluj-Napoca.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54001"]