SPORTIVI DE LA CSM SATU MARE ALĂTURI DE COPII DE ZIUA LECTURII

Primăria Municipiului Satu Mare și Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, în parteneriat cu Asociația „Prietenia Sătmăreană” au marcat astazi Ziua Națională a Lecturii la Centrul Multifuncțional „Alter Ego”, în mijlocul copiilor care au primit în dar cu această ocazie și o bibliotecă compusă din câteva sute de volume de carti.

În cadrul evenimentului, sportivii Fodor Márta, Biszak Boglárka, Cucu Paloma și Dragoș Loredana de la echipa de baschet CSM și fotbaliștii Mureșan Florin și Zsiga Ervin au citit copiilor povești specifice vârstei lor, unele în limba română, altele în limba maghiară.

„Cititul ar trebui să fie pentru copii, așa cum sunt exercițiile fizice pentru sportivi. De altfel, lectura, la fel ca și sportul are efecte pozitive asupra performanţelor şcolare ale copiilor. Prin astfel de obiceiuri sănătoase vom reuși să educăm generații sănătoase mental și fizic. Cred că astfel de întâlniri pot cu adevărat să inspire copiii, ce sunt la această vârstă, cel mai motivați de exemplul celor din jur!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Pentru a promova lectura, ca fiind un obicei cotidian, ce ajută la dezvoltarea imaginației și creativității, a fost invitată și Ilinca, elevă la Școală Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu”, care din pasiunea ei pentru scris și citit a reușit să publice prima ei carte ilustrată pentru copii. Ilinca a donat astfel și ea câteva din volumele publicare, care vor fi de astăzi în biblioteca copiilor de la Centrul Multifuncțional „Alter Ego”.