Tăieri ilegale de lemne în Pișcolt și Șandra

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 8, 2016 13:38

Tăieri ilegale de lemne în Pișcolt și Șandra

Ne aflâm în plin sezon rece iar în această perioadă tâierile ilegale de lemne se intensifică. Pentru a prevenii și combate acest lucru polițiștii au intensificat controalele atât în mediul urban cât și în cel rural.

 În acest sens, miercuri 07 decembrie, în jurul orei 13.00, acționând pe drumurile adiacente fondului forestier al comunei Pișcolt, polițiștii Secției Rurale Petrești au identificat un bărbat de 45 de ani din Pișcolt, care transporta cu căruța material lemons, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență sau transport.

Din verificări a rezultat că arborii au fost tăiați și transportați ilegal, motiv pentru care căruțașul a fost sancționat conform legii. Ca și măsură complementară, s-a dispus confiscarea  materialului lemons, a căruței și a două topoare.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii  Secţiei Rurale Beltiug, au identificat două căruțe care transportau material lemons, pe raza comunei Socond. Efectuând verificări asupra transporturilor, polițiștii au stabilit că cei doi căruțași, unul de 33 și unul de 34 de ani, ambii din Stâna, nu dețineau documente de proveniență sau transport. Din cercetări a rezultat că  arborii au fost tăiați ilegal din fondul forestier adiacent localității Șandra,  astfel că ambele căruțe, împreună cu materialul lemons aferent, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă, urmând ca în funcție de calculul valoric al prejudiciului creat, să se dipună măsurile legale.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53322"]