TĂRNOSIREA BISERICII ȘI SFINTIREA CAPELEI DIN RUSENI

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Rușeni, județul Satu Mare.
Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat și sfințit capela de cimitir a comunității, a târnosit biserica parohiei și a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe o scenă special amenajată în acest scop sub protia Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul. Amintim prezența Pr. Florin Orășteanu, secretarul Protopopiatului Ortodox Satu Mare, Pr. David Breban, păstorul credincioșilor, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Arhid. Ionuț Socolan, alături de alți preoți invitați din împrejurimile parohiei și din alte protopopiate.
Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Satu Mare.
În mijlocul credincioșilor s-au aflat oficialitățile locale și centrale.
La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a hirotesit pe părintele paroh David Breban întru iconom stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce, iar alți ctitori și binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial.
În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor, slujire și binecuvântare, și, în semn de recunoștință și prețuire a oferit ierarhului, din partea credincioșilor, o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.