ȚIGĂRI ÎN VALOARE DE APROAPE 60.000 LEI CONFISCATE

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu  s-a desfăşurat in cursulzilei de ieri o acțiune pe liniac ombateriic ontrabandei cu țigăriî n zona de responsabilitate.

Astfel,  unechipaj al poliției de frontieră aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane aflat pe un teren agricol. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fostanunţateşiautorităţileucrainenedesprecazînvedereacercetăriiîncomunaevenimentului de frontieră, concomitent cu luareaunormăsuri de cercetareșiverificare a zonei.

Ulterior, politistii au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Marfa, învaloare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.