Tineri pregătiți de viață de asociația ,,Freres Europa”

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 3, 2015 16:25

Tineri pregătiți de viață de asociația ,,Freres Europa”

ONG-ul ,,Freres Europa” Satu Mare are ca scop principal reintegrarea socio-profesională a tinerilor majori care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Numeroși tineri cu greutăți primesc un adăpost și un loc de muncă în cadrul  magazinului asociației.

Asociația Freres Europa Satu Mare reprezintă o alternativă a vieții de pe stradă pentru tinerii majori ieșiți din sistemul de protecție a copilului care nu beneficiază de susținere familială sau resurse materiale și care suferă în multe cazuri de dizabilități.

Obiectivul principal al asociației este de a oferi fiecărui tânăr șansa de a-și găsi un loc în societate. Primul pas al integrării socio-profesionale a tinerilor este munca, care le permite să câșige încredere în ei, astfel că asociația a deschis primul magazin solidar de mobilă second hand din oraș.

Tinerii devin familiarizați cu conceptele de sănătate și igienă, precum și gestionarea banilor sau cu responsabilitățile aferente unui loc de muncă. În cadrul acestei asociații, tinerii învață ce înseamnă viața într-o comunitate și sunt bucuroși că au și ei șansa de a se dezvolta în societate.

Pe lângă proiectul de integrare socio-profesională a tinerilor, asociația desfășoară activități de ergoterapie și creează ateliere profesionale care le permit tinerilor să își dezvolte competențele, să câștige experiență profesională și o diplomă ce îi va ajuta să își găsească un loc de muncă pe ,,adevărata” piață a muncii.

Tineri pregătiți de viață de asociația ,,Freres Europa” –>> http://tv1satumare.ro/?p=36336

Posted by TV1 Satu Mare on 3 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36336"]